Ekonomia

ilace.jpg
Aktualitet

Vetëm bukë e ilaçe; Pandemia nxit shpenzime rekord për barna në tremujorin e fundit, rriten 22-26%

Konsumi u rimëkëmb në tremujorin e fundit të vitit, për herë të parë pas pandemisë. INSTAT raportoi se shitjet në volum në tregtinë me pakicë janë rritur 2,6%,krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2019. Por, të dhënat më të detajuara sipas aktiviteteve ekonomike tregojnë se rritja e shpenzimeve për konsum ka ardhur kryesisht për […]

17 March, 2021 11:09 | 0 Komente
d-3.jpg
Aktualitet

Dhoma Amerikane: Po vijnë investitorë amerikanë, luftoni informalitetin

Dhoma Amerikane e Tregtisë e konsideron moment historik ardhjen e investitorëve të mëdhenj amerikanë në Shqipëri: njëri për ndërtimin e hidrocentralit të Skavicës dhe tjetri për të operuar TEC-in e Vlorës, por presidenti i kësaj Dhome kërkon nga ana administratës tatimore luftë ndaj informalitetit, e cila do të vendoste barazi dhe eliminim të konkurrencës së […]

16 March, 2021 19:49 | 0 Komente
kursime.jpg
Aktualitet

Eurostat: Shqiptarët me fitimet më të ulëta mujore në Europë, gjysma e punonjësve marrin më pak se 302 euro

Me 302 euro në muaj, Shqipëria renditet e fundit në Europë për fitimet mesatare mujore bruto për vitin 2018 të qytetarëve të saj, sipas një publikimi të sotshëm të Eurostat. Këto të dhëna referojnë që gjysma e shqiptarëve fitojnë më pak se 302 euro në muaj dhe gjysma tjetër më shumë. Më pak në Europë […]

16 March, 2021 18:32 | 0 Komente
thumbnail_RR.KAVAJES-2493.jpg
Aktualitet

Mesazhet e rreme në celular: Sqaron ABI Bank

ABI Bank njofton se në sportelet e degëve të saj po shpërndahet VETËM bonusi për fëmijët e porsalindur. Ky është një shërbim që ABI Bank e ka trashëguar nga ish banka NBG Albania që prej vitit 2018. Nuk ka asnjë shpërblim apo ndihmë tjetër që shpërndahet në sportelet e ABI Bank. Theksojmë se këto shërbime […]

16 March, 2021 12:55 | 0 Komente
Aktualitet

Studimi i Bankës Qendrore Europiane: Shqiptarët rrisin preferencat për të mbajtur euro cash

Pjesa e shqiptarëve që mbajnë euro cash është rritur vitet e fundit, pas rënies që kishte pësuar pas vitit 2007. Ashtu si edhe në Shqipëri, pesha e euros cash është rritur në të gjitha vendet e Europës Lindore raporton Banka Qendrore Europiane në një studim për kërkesën e jashtme për euro. BQE e cila i […]

15 March, 2021 09:38 | 0 Komente
Aktualitet

Për çfarë ia vlen të hapësh biznes? Zbuloni sektorët ku fitohet më shumë në Shqipëri

Të menaxhosh një biznes, sidomos të vogël sa vjen e po bëhet më e vështirë. Rënia e konsumit, shtimi i konkurrencës nga zinxhirët dhe qendrat e mëdha vetëm sa po ulin xhiron, por dhe fitimet që nxjerr subjekti në fund të muajit. Por, a e dini se cilët janë ato lloje biznesesh që kanë fituar […]

15 March, 2021 09:29 | 0 Komente
Aktualitet

Ahmetaj flet për programin e PS: Amortizim i përshpejtuar në 3-4 vite për ta bërë tatim fitimin zero

Mninistri i Shtetit për Rindërtimin Arben Ahmetaj gjatë një takimi me dy sipërmarrje fasonerie ka prezantuar programin e PS. Ai tha se në programin e Partisë Socialiste, kanë menduar një paketë të dedikuar masash ne favor të manifakturës: amortizim të përshpejtuar në 3-4 vite për ta bërë tatim fitimin zero! 100% mbulim i kostove për trajnimin e […]

13 March, 2021 15:33 | 1 Komente
Reker.jpg
Aktualitet

Marrëveshja për TEC-in e Vlorës, Zv.sekretari i Shtetit Reeker, letër Ballukut, ministrja: Hapim një faqe të re në historinë e energjetikës shqiptare

Pasditen e sotme do të nënshkruhet në Hjuston, Teksas marrëveshja e bashkëpunimit midis Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë dhe Exxon Mobil e Excelerate Energy për vlerësimin e kuadrit rregullator teknik dhe komercial të futjes së gazit të lëngshëm natyror (LNG) në Shqipëri. Kjo marrëveshje, e cila do të nënshkruhet nga ministrja Belinda Balluku është përshëndetur […]

12 March, 2021 13:22 | 11 Komente
t-6.jpg
Aktualitet

Paketa e Pages nga Fibank ofron shume avantazhe ne nje llogari!

Duke zgjedhur Fibank per llogarine e pages, krijohet mundesia per shume perfitime ne nje pakete te kombinuar produktesh e sherbimesh bankare! Kushdo qe hap nje llogari page perfiton deri ne 6 paga overdraft si fond ekspres per cdo nevoje ne jeten e perditshme si nje burim i mire te ardhurash te menjehershme. Per te lehtesuar […]

12 March, 2021 10:12 | 2 Komente
Aktualitet

Parashikime optimiste për ekonominë botërore për vitin 2021

Organizata për Zhvillim dhe Bashkëpunim Ekonomik ka parashikuar një rritje shumë më të madhe për ekonominë globale në vitin 2021 në një kohë kur shumë vende po e marrin veten gradualisht nga pasojat e pandemisë së koronavirusit. Agjencia ndërkombëtare me bazë në Paris tha të mërkurën se ekonomia botërore do të rritet me 5.6 për […]

10 March, 2021 22:40 | 0 Komente
See more from Ekonomia
© 2021 Gazeta Tema. All Rights Reserved
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.